Tisztelt Honfitársunk!

A 200 éve született Petőfi Sándort idézzük: 
Jőjetek,

Itt a kezünk, nyujtsátok ki

Kezetek.

Legyünk szemei mindnyájan

Egy láncnak,

Szüksége van mindnyájunkr’ a

Hazának.

 

Van-e szebb lánc a világon,

Mint mely minket összefűz?

Bűvös karikába gyüjte

Minket a szent honfitűz.Munkáljon ma is a szent honfitűz mindnyájunkban, és a trianoni országcsonkítás 103. évfordulóján lehetőség szerint találkozzunk Szécsényben! 

A Trianon-keresztnél a békediktátum következményeiről hallunk, majd a Szent István emlékműnél nemzeti összetartozásunk értékét és jelentőségét idézzük, ünnepeljük.


A Petőfi körút 200 kiállításláncolat losonci kiállításának megnyitójára invitáljuk kedves látogatóinkat! 

Kedves Meghívottjaink!

 
Tisztelettel és örömmel ajánljuk szíves figyelmükbe a Petőfi körút 200 kiállitásláncolat szécsényi állomását, mely 2023. május 13-án, szombaton 16.00 órai kezdettel nyílik meg a Forgách-Lipthay Kastélymúzeum kiállítótermében Petőfi és Rákóczi címmel.
 
 
 
A kiállításláncolat rimaszombati és losonci  láncszemei  az elmúlt hetekben már megnyíltak. A Szabadságot, hazát és nemzetet elénk táró Petőfi és Rákóczi című kiállítás május 13-án nyílik  Szécsényben, a  MNM Forgách-Lipthay Kastélymúzeumban délután 4 órakor. Ugyane nap estéjén “Lássa, kedves öcsém – zo Slováka všecko vystane, ešte aj magyar költő” [Látja, kedves öcsém – egy szlovákból minden kitelik, még az is, hogy magyar költő legyen] címmel nyílik a kiállítási láncszem a Füleki Vármúzeumban Petőfi szlovákságáról és helyéről a szlovák köztudatban. Az MNM Palóc Múzeum majd a múzeumi világnapon, május 18-án nyitja "Dalait kunyhóban, palotában éneklik…  Petőfi Sándor − Népiesség és népi kultusz című kiállítási láncszemét.
 
Május 13-án tehát minden érdeklődőt  várunk Szécsénybe!
 

Tisztelt Meghívott Vendégeink!

Húsvéti ünnepkör címmel fölemelő rendezvényre invitáljuk Önöket az MNM Forgách-Lipthay Kastélymúzeumba, Szécsénybe, április 20-án, csütörtökön délután 5 órára.