2020-ban ünnepeltük a Szécsényi Országgyűlés 315. évfordulóját. A nemzeti összetartozás évében, a II. Rákóczi Ferencet vezérlő fejedelemmé választó szécsényi országgyűlés jubileumán a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola országhatáron túli partnereivel együtt Kárpát-medencei rajz- és festménypályázatot hirdetett.

Kedves Versenyzők!
A „Rákóczi 315” Kárpát-medencei rajzpályázatunkra 315 pályamunka érkezett, melynek nagyon örültünk. A rajzok zsűrizése után nehezen ugyan (hiszen szebbnél szebb alkotások közül kellett válogatnunk), de megszületett az eredmény. Köszönjük minden gyermek részvételét, köszönjük felkészítőiknek, iskoláiknak, szüleiknek a segítségét és gratulálunk minden résztvevőnek és természetesen a nyerteseknek!

 A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete határozott a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről.

A rendelet 12.§ első bekezdésének (1) j. pontja értelmében - amely megtiltja a múzeális intézmények látogatását és az ott foglalkoztatottak kivételével az ott tartózkodást  - Múzeumunk 2021. február 28-ig zárva tart. A járványhelyzet változásával további intézkedésekre is sor kerülhet, amelyről látogatóinkat tájékoztatni fogjuk. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

A Kubinyi Ferenc Múzeum újév napjával a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményévé vált, és állami fenntartásban fejti ki tevékenységét. A Kubinyi Ferenc Múzeum alapításától (1973) 2013-ig megyei hatáskörben látta el a Palóc múzeumtól megörökölt régészeti és feudalizmuskori történeti muzeológia feladatait. Megyei gyűjteményekkel rendelkezik, műtárgyainak száma közelíti az egymilliót. 

 Tisztelt látogatóink!

A 2020. november 4-én életbe lépett rendkívüli jogrend és a kihirdetett veszélyhelyzet a múzeum látogatását az alábbiak szerint érinti:

  • az épületbe kizárólag orrot és szájat eltakaró maszkban lehet belépni
  • a bejáratnál a kézfertőtlenítés kötelező
  • az épületbe lépve, az egymás közötti legalább másfél méteres távolság betartása kötelező

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!