Kedves Múzeumbarátok! 

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy múzeumunk 2021. május 18-tól újra fogad látogatókat!

Tisztelettel kérjük Önöket az alábbi szabályok betartására, amelyeket a kastélypark területén és az épületben szükséges alkalmaznunk:

A kastélyparkba az alábbi feltételekkel léphetnek be:

  • 1,5 méteres távolság betartására kérjük a látogatókat!
  • A belépés csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány birtokában lehetséges.
  • Maszk viselése kötelező.

A kastély épületébe az alábbi feltételekkel léphetnek be:

  • A látogatók a kiállításokat kézfertőtlenítés után távolságtartással és maszkban tekinthetik meg.
  • A 194/2021. (IV. 26) kormányrendelet értelmében belépőjegy csak koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára adható ki. 
  • A belépés csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehetséges. Ezeknek a hiányában nem áll módunkban fogadni a látogatót!
  • Az épületben max. 50 fő tartózkodhat egyszerre.
  • Kérjük az 1,5 méteres távolság betartását!
  • Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.
  • Múzeumpedagógiai foglalkozás előzetes regisztrációhoz kötött.

Megértésüket és együttműködésüket az Önök és intézményünk valamennyi dolgozójának védelme érdekében köszönjük!

2021. május 13.                     dr Limbacher Gábor igazgató

A közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melyet idén május 10–16. között rendeznek meg. 

A Kubinyi Ferenc Múzeum több programmal is jelentkezik, a veszélyhelyzetre való tekintettel programjaink szabadtérben, a járványügyi szabályok betartásával kerülnek megrendezésre.

Várjuk Önöket a csatolt programok szerint!

Kedves Múzeumbarátok! A pandémia sok közösségi, értékteremtő színteret, a kulturális szféra megannyi szereplőjét nehéz helyzetbe hozta. A múzeumok – a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeummal egyetemben – az elsők között zártak be, látogatókat nem fogadhatnak, ezért elmaradnak hagyományos rendezvényeink. A színfalak mögött azonban nem állt meg az élet: a múzeum munkatársai folyamatosan végzik a gyűjtemények és műtárgyak nyilvántartásával és megőrzésével összefüggő feladataikat, tudományos feldolgozó és publikációs munkájukat, illetve az állami fenntartásra való átálláshoz szükséges feladataikat.

Múzeumunk névadója, Kubinyi Ferenc 1796. március 21-én született a Nógrád megyei Videfalván. Különös fintora a sorsnak, hogy ugyanebben a hónapban, néhány nappal a 78. születésnapja után, 1874. március 28-án érte a utol sorsa is. Az alábbi sorokkal a neves geológusra, régészre, a hazai muzeológia úttörő alakjára emlékezünk.

2020-ban ünnepeltük a Szécsényi Országgyűlés 315. évfordulóját. A nemzeti összetartozás évében, a II. Rákóczi Ferencet vezérlő fejedelemmé választó szécsényi országgyűlés jubileumán a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola országhatáron túli partnereivel együtt Kárpát-medencei rajz- és festménypályázatot hirdetett.