A Kubinyi Ferenc Múzeum újév napjával a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményévé vált, és állami fenntartásban fejti ki tevékenységét. A Kubinyi Ferenc Múzeum alapításától (1973) 2013-ig megyei hatáskörben látta el a Palóc múzeumtól megörökölt régészeti és feudalizmuskori történeti muzeológia feladatait. Megyei gyűjteményekkel rendelkezik, műtárgyainak száma közelíti az egymilliót. 

 A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete határozott a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről.

A rendelet 12.§ első bekezdésének (1) j. pontja értelmében - amely megtiltja a múzeális intézmények látogatását és az ott foglalkoztatottak kivételével az ott tartózkodást  - Múzeumunk 2021. január 31-ig zárva tart. A járványhelyzet változásával további intézkedésekre is sor kerülhet, amelyről látogatóinkat tájékoztatni fogjuk. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Tisztelt Látogatóink!
2020. november 3-tól az intézményünk nyitvatartása a következők szerint módosul:
Keddtől szombatig: 10:00 és 16:00 óra között nyitva.
Vasárnap és hétfő: ZÁRVA
Minden hónap utolsó vasárnapján 10:00 és 16:00 óra között nyitva tartunk, ezen a napon a belépés ingyenes.

 Tisztelt látogatóink!

A 2020. november 4-én életbe lépett rendkívüli jogrend és a kihirdetett veszélyhelyzet a múzeum látogatását az alábbiak szerint érinti:

  • az épületbe kizárólag orrot és szájat eltakaró maszkban lehet belépni
  • a bejáratnál a kézfertőtlenítés kötelező
  • az épületbe lépve, az egymás közötti legalább másfél méteres távolság betartása kötelező

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Kedves múzeumbarát gyerekek és szülők!

Az őszi szünet idejére (2020. október 26. és 30. között) a Kubinyi Ferenc Múzeum szünidős tábort szervez. Jelentkezni Smelkó Istvánnál lehet, részletekért a bővebben gombra kattintva érhetik el!