A SZÉCSÉNY FESZT alatt a Kubinyi Ferenc Múzeum hosszított nyitvartatással vár mindenkit!

Szeptember 14-én pénteken: 10-22

Szeptember 15-én szombaton: 10-22

Szeptember 16-án vasárnap: 10-21

Kedves Múzeumbarátok!

Az őszi rendezvénysorozatunk első eseményén, 2018. szeptember 21-én este 6 órai kezdettel Georg Friedrich Händel-re emlékezünk. 

A részletekért kérjük kattinsanak. Mindenkit szeretettel várunk!

A szentlőrinckátai földműves családból származó Balázs Lajos a szécsényi mezőgazdasági iskolában tanult 1958 és 1963 között. A ferencesektől elvett, és iskolává, kollégiummá alakított kolostorépület légköre hatással volt az ifjúra, és később is vissza-visszajárt városunkba. Az 1970-es évek elejétől a közelmúltig Szentendrén élt. Ott Kovács Margit művészete ragadta magával, akinek alkotásait az egyetemes művészet legkiválóbbjai közé sorolja. Kerámiáit keresni és vásárolni kezdte a műtárgypiacon. 2016-tól immár negyedik alkalommal ajándékoz plasztikákat a Kubinyi Ferenc Múzeumnak egy önálló gyűjteményi egység és állandó kiállítás megalapozása céljából.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, közelebbről Thuróczy Gergely muzeológus jóvoltából a 75 éve elhunyt Rejtő Jenőt megidéző kiállítás nyílt a Múzeumban. A sikeres megvalósulást Smelkó István szervezte. A tárlat június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján kísérő rendezvényekkel övezett bemutatása az egyik fő eseménysor volt.

A múzeumok éjszakáján 18:00, 20:00 és 20:30-kor elemlámpás túravezetés Majcher Tamással. A részletekért katt a bővebben gombra!

További információ, kapcsolódó programok elérhetőek a http://szecseny.info.hu oldalon is!