Tisztelt Meghívott Vendégünk!
 
Az MNM Kubinyi Ferenc Múzeum kastély ingatlanának utolsó arisztokrata tulajdonosa volt a 130 éve született báró Lipthay Béla, az ősi Nógrád megyei birtokos család sarja. Ő a Palóc Múzeum kiváló muzeológusa volt évtizedeken át, a rovartan, különössen a lepkék, és az ősbotanika avatott kutatója és gyűjtője.
Tiszteletére jubileumi kiállítás készül, amelyet L. Simon László úr, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyit meg július 16-án, szombaton délelőtt 11 órakor. Tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket a csatolt meghívó szerint!

Nyári napforduló - Szent Iván ünnep - Múzeumok éjszakája a szécsényi kastélyban június 25-én szombaton 17-24 óráig.

Értékes programokra hívjuk Önöket: kultúra és gasztronómia meseszép környezetben. Hagyományos viseletek bemutatója leány, asszony, esküvői pár, család kategóriákban értékes jutalmakkal - még lehet jelentkezni.

Kedves Látogatóink!

Múzeumunk a pünkösdi hosszú hétvégén (szombat-vasárnap-hétfő) mindhárom nap délelőtt 10 és délután 6 között várja Önöket!

Június 7-én kedden a megszokott nyitvatartás szerint 10-16 óra között látogathatják kiállításainkat!

Kedves Látogatóink! 

Múzeumunk technikai okok miatt 2022. június 21-én kedden, délelőtt 11 és 13 óra között zárva tart. 

Nyitás: 13:30-kor.

Szíves megértésüket köszönjük!

Minden esztendőben május 2. szombatja a nemzeti és történelmi emlékhelyek napja. Az MNM Kubinyi Ferenc Múzeumának helyt adó szécsényi Forgách-Lipthay kastély 2011. óta II. Rákóczi Ferenc 1705. évi szécsényi országgyűlésének történelmi emlékhelye. 2013 óta a szécsényi Ferences kolostorral közösen képviselik a fejedelemválasztó országgyűlés emlékét.