A Petőfi Irodalmi Múzeum, közelebbről Thuróczy Gergely muzeológus jóvoltából a 75 éve elhunyt Rejtő Jenőt megidéző kiállítás nyílt a Múzeumban. A sikeres megvalósulást Smelkó István szervezte. A tárlat június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján kísérő rendezvényekkel övezett bemutatása az egyik fő eseménysor volt.

A szentlőrinckátai földműves családból származó Balázs Lajos a szécsényi mezőgazdasági iskolában tanult 1958 és 1963 között. A ferencesektől elvett, és iskolává, kollégiummá alakított kolostorépület légköre hatással volt az ifjúra, és később is vissza-visszajárt városunkba. Az 1970-es évek elejétől a közelmúltig Szentendrén élt. Ott Kovács Margit művészete ragadta magával, akinek alkotásait az egyetemes művészet legkiválóbbjai közé sorolja. Kerámiáit keresni és vásárolni kezdte a műtárgypiacon. 2016-tól immár negyedik alkalommal ajándékoz plasztikákat a Kubinyi Ferenc Múzeumnak egy önálló gyűjteményi egység és állandó kiállítás megalapozása céljából.

A múzeumok éjszakáján három helyszínen játékos vetélkedő, totó és kincskeresés! Aki mindhárom helyszín feladatait helyesen teljesíti és a megoldásokért járó pengőket összegyűjti utalványt nyerhet a Tömlöc bástya szabadulós játékára! Várunk mindenkit szeretettel!

A múzeumok éjszakáján 18:00, 20:00 és 20:30-kor elemlámpás túravezetés Majcher Tamással. A részletekért katt a bővebben gombra!

További információ, kapcsolódó programok elérhetőek a http://szecseny.info.hu oldalon is!

Június 23-án délután 16:00 órától várunk kicsiket és nagyokat a Múzeumok éjszakája rendezvényeire!

A részletekért kattintson a Bővebben gombra!

További információ, kapcsolódó programok elérhetőek a http://szecseny.info.hu oldalon is!