Minden esztendőben május 2. szombatja a nemzeti és történelmi emlékhelyek napja. Az MNM Kubinyi Ferenc Múzeumának helyt adó szécsényi Forgách-Lipthay kastély 2011. óta II. Rákóczi Ferenc 1705. évi szécsényi országgyűlésének történelmi emlékhelye. 2013 óta a szécsényi Ferences kolostorral közösen képviselik a fejedelemválasztó országgyűlés emlékét.

Kedves Zenebarátok!

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Brahms halálának 125., Mendelssohn halálának 175. és C. Franck születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett koncertünkre!
A rendezvény ingyenes.

Szeretettel invitáljuk Önöket a Voice&Brass rézfúvós kvintett koncertjére a csatolt meghívó szerint. A koncert ingyenes.

A Magyar Nemzeti Múzeum és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet közös Lázár Ervin Programjának keretében sok szeretettel váriuk a 2022-es tavaszi félévben az általános iskolák 5-es és 7-es osztályait intézményünkbe, ahol múzeumpedagógus vezetésével tekinthetik meg a diákok a kiállitást és vehetnek részt múzeumpedagógiai foglalkozáson.

Csodálatos aranyozott ezüst szenteltvíztartóval gyarapodott az MNM Kubinyi Ferenc Múzeuma a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Az antik, aranyozott ezüst műkincs a 18. században esetleg a 19. század elején készült.